Aktuality
Populárny článok

Mesto ocenilo našich najlepších zdravotníkov

obed
poradna

Mesto Zlaté Moravce udelilo ocenenia pre najlepších lekárov, zdravotníckych a sociálnych pracovníkov za rok 2022. Ceny boli odovzdané vo štvrtok 15. júna 2023 v obradnej sále Mestského strediska kultúry a športu.

Ceny boli odovzdané na základe doručených návrhov, z ktorých boli vybraní tí najlepší. Laureátov ocenenia vyberala Komisia sociálna, zdravotná a bytová pri Mestskom zastupiteľstve v Zlatých Moravciach.

Plakety zdravotníkom odovzdal primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár spoločne s členkou Komisie sociálnej, zdravotnej a bytovej Denisou Uhrinovou. „Ja mám pred zdravotníkmi veľkú úctu. Naozaj si veľmi vážim vašu prácu. Všetkým vám veľmi pekne za to, čo robíte, ďakujem. Nech sa vám vo vašej práci darí,“ povedal zdravotníkom primátor Dušan Husár.

Ocenenie získalo šesť osobností: Ing. Marta Eckhardtová, Dana Krpalová, MUDr. Dana Poláková, Bc. Alena Kostolániová, Veronika Valkovičová a Peter Blaži.

Posledný menovaný – Peter Blaži ako jediný nepatrí medzi zdravotníkov a sociálnych pracovníkov. Šlo o výnimočné ocenenie pre len 13-ročného žiaka 7. ročníka základnej školy, ktorý hrdinsky zachránil svoju 77-ročnú starú mamu, ktorá skolabovala. Resuscitoval ju až do príchodu záchranárov, čím jej zachránil život. „Za toto ocenenie som veľmi vďačný. Je to pre mňa obrovská česť, že v mojom veku mi bola udelená takáto pekná cena. Ešte raz, ďakujem,“ povedal dojatý siedmak Peter.

Ďakovné slová vyslovila aj ocenená Marta Eckhardtová. „V mene všetkých ocenených ďakujem za tú česť, ktorá sa nám dostala. Práca zdravotníka je skutočne neľahká. Vážim si toho, že mesto Zlaté Moravce každoročne udeľuje tieto ocenenia a nezabúda na svojich zdravotníkov,“ vyjadrila sa.

Súčasťou programu bolo i hudobné vystúpenie. Zahrali žiaci Základnej umeleckej školy v Zlatých Moravciach. Moderátorkou podujatia bola Tatiana Kováčová.

Peter Klimant


 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button